28/2/11

Πού πήγαν τα λεφτά μας;

Η Καμπέρα -Αυστραλίας ζητά εξηγήσεις από την Ελλάδα αφού τα $3 εκατ. που προσέφερε δεν πήγαν στους πυρόπληκτους .
mes1505.jpgΤο αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε, ότι ο πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για να ζητήσει εξηγήσεις αναφορικά με την αυστραλιανή βοήθεια για τους πυρόπληκτους. Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα “Herald Sun” της Μελβούρνης σε αναλυτικό ρεπορτάζ της που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, γράφει ότι έχει ξεσπάσει σάλος στην Ελλάδα μετά την αποκάλυψη ότι εκατομμύρια δολάρια που πρόσφερε η αυστραλιανή κυβέρνηση για τα θύματα των περσινών πυρκαγιών χρησιμοποιούνται για να κτιστεί ένα δημαρχείο, αντί να πάνε σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση προσέφερε τρία εκατομμύρια δολάρια (Αυστραλίας) μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές που άφησαν τουλάχιστον 76 νεκρούς.
Ο σάλος ξεκίνησε μετά από ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου στην “Ελευθεροτυπία”, αλλά και μετά από δημοσιεύματα άλλων αθηναϊκών εφημερίδων. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την δωρεάν της αυστραλιανής κυβέρνησης, θα πρέπει να ερευνηθεί αν και τα υπόλοιπα χρήματα που πρόσφερε η ομογένεια (τουλάχιστον άλλα τρία εκατομμύρια συνολικά, όντως διατέθηκαν ή θα διατεθούν για τα θύματα).
Το ρεπορτάζ αφέρει: Βρώμικα παιχνίδια και “αρπαχτές” με την οικονομική βοήθεια που προορίζεται για τους συγγενείς των θυμάτων της φωτιάς παίζονται τους τελευταίους μήνες στην Ηλεία από πρόσωπα που συμπεριφέρονται και ενεργούν προκλητικά υπεράνω του νόμου, με την κάλυψη πολιτικών προσώπων και παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτό αναδεικνύει η αποκάλυψη του σκανδάλου που αφορά την οικονομική βοήθεια της αυστραλιανής κυβέρνησης προς τους πυρόπληκτους κατοίκους της Ζαχάρως Ηλείας, που συνέπεσε με τη μαύρη επέτειο από το πέρασμα της φωτιάς στον νομό. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή-βόμβα των μελών της αντιπολίτευσης προς την αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα, ο Δήμος της Ζαχάρως, υπό την εποπτεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, χτίζει τους τελευταίους μήνες, με συνοπτικές και παράνομες διαδικασίες, στο κέντρο της πόλης δημαρχείο, με τα χρήματα - ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ - που χορήγησε ως βοήθεια η αυστραλιανή κυβέρνηση στους πυρόπληκτους μετά τις φωτιές στην Ηλεία.
Τα χρήματα αυτά, με βάση το επίσημο “έγγραφο-απάντηση” της αυστραλιανής πρεσβείας που υπογράφει ο πρέσβης Τζέρεμι Νιούμαν, αποτελούν “κεφάλαιο βοήθειας που δόθηκε σε ειδικό λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τα θύματα της φωτιάς με σκοπό την ανακούφισή τους” και όχι για την κατασκευή κάποιου πολυώροφου κτιρίου.

Περισσότερα... http://www.elliniko-fenomeno.gr/?p=3676

Δεν υπάρχουν σχόλια: